Gøy på landet

Med "Gøy på landet" mener vi at vi har prosjekter ut i fra hva bygda kan berike oss med. Vi har f.eks. potetuke, vilt-uke, grisens uke og klekking av kyllinger blant annet.

Grønnsaks- og potetuka: vi plukker poteter og grønnsaker rett fra åkeren og lager mat av potetene og grønnsakene, lager potettrykk og potettroll m.m. Vi plukker bær og frukt i forkant av uka og lager smoothie, syltetøy og saft.

Grisens uke: i denne uka parteres gris og vi forbereder den til ferdig julemåltid med pølser, medisterkaker og ribbe. Her kommer også våres hjemmelagde tyttebærsyltetøy godt med.

Klekking av kyllinger; vi bruker rugemaskin til klekking av kyllinger og alle får delta i den 21 dager lange prosessen. Et veldig populært prosjekt for liten og stor! Vi samarbeider med Trudes Økologiske Gård som tar i mot kyllingene når de har vært i barnehagen i noen dager. Etter hvert som kyllingene vokser til på gården og starter å legge egg så får barnehagen egg, av nettopp de kyllingene vi har vært med på å klekke.

Viltuke: vi får innblikk i jegerens jaktsesong med partering av elg, besøk av jeger og middag laget av elgkjøtt lagd av små barnehender m.m.

Vi har hele tiden fokus på at barna skal være de som utfører det meste og det er prosessen som er viktig, ikke resultatet. Barna får et bredt spekter av kunnskap og utvikling, og prosjektene preges av at vi har det gøy, og av at vi har god tid da vi setter av perioder til å utelukkende fokusere på disse prosjektene.

Vi legger jevnlig ut bilder av hva som foregår disse ukene på hjemmesidens passordbeskyttede sider

Gårdsbesøk, hilse på de nysgjerrige dyrene
Gårdsbesøk
Potetplukking på Vandsemb Gård