Uteliv

Husmo barnehage er en liten barnehage som ligger i Møllertorget borettslag og ligger fint til i forhold til skog og mark, og har kort vei til Årnes sentrum som kan by på blant annet kulturhus med bibliotek, kino og butikker, og vi har den nye trekantparken som vi har ved Rådhuset.

Vi har en fast dag i uken som vi kaller for utelivsdag, og denne dagen bruker vi til å være mye ute, og benytter oss gjerne av det vi har i nærheten av barnehagen som beskrevet over her.

I umiddelbar nærhet av barnehagen ligger «sykehjemskogen». Der er det en bålplass vi bruker mye til å varme oss ved og til å varme mat til lunsj. I tillegg har vi, en lengre gåtur unna, to gapahuker i forskjellige skogsområder som tilhører barnehagen. De brukes til dagsturer med barna, spesielt til 4,5 og 6-åringene, men de yngste tar også turen innimellom. Der vi kan være hele dagen og det brukes også til foreldrekaffe som har vist seg å være veldig hyggelig.

"Hakkebakkeskogen" har barna navngitt stedet der vi har gapahuken som er avbildet over her.

Her har vi også en bålplass som skal godkjennes av brannvesenet til bruk året rundt. Det finnes flere revehi i området og vi har sett både elgtråkk og rådyrbæsj, som er veldig spennende. I tillegg er det spennede med en liten bekk med en stor stokk over, som skaper mye bevegelseslek og utfordringer med trygge voksne rundt.

"Fjukskogen" er også et sted vi benytter oss av, blant annet til å plukke bær på høsten. Førskoleklubben sykler også innover her på vårparten og helt til Dragsjøhytta.

Ellers benytter vi oss av Møllertorgets lekeplass, akebakke, grusbanen og stadion som er i umiddelbar nærhet til barnehagen, der vi er i ulike aktiviteter som sykling, løping, ballspill, "fallskjermlek* osv.